Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Кметът на Тервел: Отново сме изпълнени с вълнение, усмивки и очаквания за новата учебна година

Поздрав по повод първия учебен ден отправя към всички ученици, учители и родители от община Тервел кметът инж. Симеон Симеонов. В него се казва:

Скъпи ученици, учители, родители,

Отново е 15 септември и отново всички заедно сме изпълнени с вълнение, усмивки и очаквания за новата учебна година. Вълнения за първокласниците и техните близки за първия допир с класната стая, с училищния чин, с новата госпожа. Усмивките на големите ученици - на този ден винаги изплуват спомени и весели истории, денят е пълен с амбиции, с мечти и прегръдките на приятелите, които не си виждал цяло лято, усмивките на колегите и празничните лица на родителите. Очакванията на най-големите - зрелостниците, за успешно явяване на матурите и прием във висше учебно заведение. Очаквания от учители, ученици и родители, свързани и с провеждане на нормална присъствена учебна година и получаване на високи резултати в края й.

Скъпи първокласници, за Вас това е първият учебен ден, който вероятно ще помните много дълго време. Днес Вие влизате в училище още малки и плахи деца, но в края на учебната година сами ще осъзнаете колко много сте пораснали. Тук Вие ще бъдете отново с Вашите приятели, но ще научите много нови неща. Бъдете здрави, все така щастливи и все така повод за гордост за Вашите родители.

Скъпи зрелостници, нека тази година бъде много успешна за Вас. Учете усилено, защото това е пътят напред. Вярвам, че независимо накъде тръгва пътят Ви през следващите години, Тервел винаги ще има специално място в сърцето Ви.

На всички останали ученици пожелавам, въпреки условията на пандемия, да учите усилено, но да не пропускате и времето след часовете. Не пропускайте да се занимавате с музика, с танци, с математика, със спорт, пишете стихове, снимайте, рисувайте, програмирайте, учете чужди езици. Развивайте своите умения и таланти! Вземете всичко прекрасно от тези години, защото те наистина са незаменими.

Уважаеми учители, продължавайте да бъдете все така всеотдайни приятели, будители, вдъхновители, мечтатели. Бъдете горди с професията си, защото тя, както словото, е в началото. Без нея не би могъл да съществува нито един достоен човек.

Уважаеми родители, не забравяйте да бъдете до своите деца! От Вас те очакват друг вид уроци, не като тези в училище - на достойнство, уважение, доброта и човечност. Те са Ваше огледало - бъдете за тях това, което искате за тях.

На добър час на всички!

Честита нова учебна година!

Инж. Симеон Симеонов – кмет на Община Тервел

c