Здраве Образование Общество

Инспектори започват проверки на обекти в училищата в област Добрич

снимка: pxfuel.com

Инспектори от всички областни дирекции по безопасност на храните ще извършват проверки на училищните столове, бюфети и обектите, предлагащи храни в училищата. Това бе оповестено от пресцентъра на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/ във връзка с началото на новата учебна 2021/2022 година.

Проверките са по разпореждане на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков и със заповед на изпълнителния директор на БАБХ д-р Христо Вълчанов.

От БАБХ уточняват, че ще бъдат проверявани произходът и правилното съхранение на суровини и храни, сроковете на съхранение и спазването на изискванията за предоставяне на информация за храните и правилното им етикетиране.

По време на инспекциите ще се следи и за спазването на противоепидемичните мерки от персонала, зает с приготвянето и предлагането на храни в обектите за хранене на територията на училищата, съгласно Указанията към бизнес операторите, стопанисващи обекти за обществено хранене и обекти за търговия с храни по прилагане на противоепидемичните мерки във връзка с COVID-19.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *