Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Двойно повече първокласници посрещна ОУ „Стефан Караджа” в Добрич

Двойно повече първокласници в сравнение с предната учебна година прекрачиха днес училищния праг на ОУ „Стефан Караджа” в Добрич. През учебната 2020/ 2021 –ва учениците в първи клас бяха в една паралелки, тази година са две. Училището има и нови учители – двама в началния етап и двама по математика.

Новата учебна година в ОУ „Стефан Караджа” бе открита с вълнуващо тържество. То се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки. Специални поздрави бяха отправени към първокласниците и петокласниците. Талантливи възпитаници на училището поздравиха присъстващите със стихове, песни и танци.

„15 септември - ден празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало – каза в приветствието си директорът на училището Анжела Панчева. - Вярвам, че един от големите шансове в човешкия живот е да попаднеш на добър учител, който е вдъхновение, изпитание, мяра и за знание, и за морал. Защото уроците днес, утре се превръщат в житейски уроци. И защото образоването е взаимност – двупосочна енергия, въплътена в смисъла на възрожденското: „Помогни ми да те възвися!“

Панчева се обърна към първокласниците и ги увери, че в ОУ „Стефан Караджа” ще получат любов, подкрепа и грижа. „Вашите учители са добре подготвени, мотивирани, знаещи и можещи, те обичат децата и мислят както за вашите първи стъпки в света на познанието, така и за вашето бъдеще”, каза още тя.

Директорът съобщи, че е финализиран спечеленият проект за изграждане на СТЕМ център и всички ученици ще имат възможността да се занимават в съвременно многофункционално пространство и да развиват своите заложби. Изградена е класна стая на открито с помощта на  Министерството на околната среда и водите, ръководството на учебното заведение се е погрижило за комфорта и удобството на всички. „Всичко това постигнахме благодарение на нашето съфинансиране, помощта на родителите и положения труд на целия училищен екип. Само партньорството между учители, родители и ученици има силата да променя, да превърне училището в истински храм на знания, ценности и идеи за бъдещето. Място на сбъднати мечти”, каза Панчева.

c