Водещи новини - дясно Генерал Тошево Образование Общество

80 първокласници от община Ген. Тошево прекрачиха училищния праг

Официално бе открита новата учебна година в шестте общински училища и Професионалната гимназия „Тодор Рачински”, съобщават от местната администрация в Генерал Тошево. Това стана при строго спазване на противоепидемичните мерки.

Тържествата започнаха с издигане на националния трибагреник под звуците на химна на Република България. Музикална програма и празнични слова посрещнаха учениците, а първият звънец пред входа на всяко училище официално даде старт на уроците и домашните.

Тази година кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров беше гост на СУ „Никола Й. Вапцаров“. В словото си пред учениците той изтъкна важността от получаването на образование и знания, защото само от тях зависи благоденствието, развитието и успехът на един народ. Домакините от СУ „Никола Й. Вапцаров“ бяха подготвили богата музикална програма за радост на всички присъстващи.

Тази година в община Генерал Тошево има общо 80 първокласници. Всички училища са готови за новата учебна година. Предстои единствено довършването на ремонта на покрива на училището в село Спасово до края на седмицата, но и там от днес започна учебен процес.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *