Водещи новини - дясно Образование Общество

За 15.09: По 700 лв. за дете на загинал или пострадал полицай в област Добрич

За първия учебен ден децата на загинали и пострадали служители на МВР получиха по 700 лева. Средствата са заделени от сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи. Информацията бе съобщена от пресцентъра на МВР.

Подпомагани от благотворителната инициатива са 88 деца, на които са преведени по 700 лева за 15 септември. Финансовата подкрепа за първия учебен ден е утвърдена и от години вече се е превърнала в традиция, възможна благодарение на всички дарители, които продължават да засвидетелстват своята ангажираност с SMS-и и финансови дарения, както и чрез вноските от служителите на МВР, даряващи ежемесечно средства от заплатите си.

От МВР благодарят на спомоществователите, които са опора в ежедневието на децата, претърпели тежката загуба на родител.

Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР се провежда целогодишно.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *