Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Продължава да се търси най-подходящата сграда за базиране в Добрич на филиал на Варненски медицински университет

На провела се днес (14 септември) работна среща между ректора на Варненски медицински университет и представители на Община град Добрич, са били представени възможностите на Общината за предоставяне на подходяща сграда на територията на град Добрич, за създаване на местен филиал на академичната институция.

на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в града

Основната тема на срещата между кмета на Добрич Йордан Йорданов и ректора на Медицински университет Варна проф. д-р Валентин Игнатов е била свързана с намеренията на Община Добрич за разкриване на Филиал на Университета в Добрич. В срещата са участвали и зам.- кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева, инж. Деян Грънчаров – помощник-ректор, проф. Тодорка Костадинова – Директор дирекция "Международно сътрудничество, акредитация и качество" и проф. Силвия Борисова - ръководител на Катедра по здравни грижи към Факултета по обществено здравеопазване.

Това е поредна среща, посветена на необходимостта от предприемане на последващи действия по разкриване на Филиал на Медицинския университет в Добрич. Д-р Емилия Баева е представила пред гостите сградния фонд, с който разполага Община Добрич, където може да се разположи учебното заведение в Добрич. Предстои да се вземе решение коя от предложените сгради е най-подходяща за базиране на Филиала.

От Общината припомнят, че продължава да се работи по всички необходими документи и нормативни изисквания за разкриване на Филиал на МУ-Варна в Добрич. След проведено обществено обсъждане на намерението, в изготвения проект се предвижда във филиала да се провежда обучение по специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка”.

c