Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Областният управител на Добрич участва в среща между министъра на туризма и бизнеса

По покана на министъра на туризма Стела Балтова днес областният управител Васил Карапанчев е взел участие в работна среща с представители на туристическия бранш от българското Черноморие, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.

В рамките на срещата са били обсъдени предизвикателствата пред туристическия сектор, набелязани са били и стъпки за развитието му за сезон’2022

В рамките на дискусията министър Балтова е представила пред бизнеса изготвения от Министерството на туризма анализ на летен сезон’2021 г. В него е записано, че въпреки пандемичната обстановка лято’2021 е сравнително добро и до известна степен бизнесът е успял да се възстанови. В периода май-август 2021 г., реализираните нощувки в местата за настаняване са около 3 700 000, като най-силните външни пазари са били Румъния и Украйна. Министър Балтова посочи, че тази година макар и малък има ръст на пазар Полша и Чехия.

В последвала дискусия министър Стела Балтова и заместник-министър Даниела Стоева обсъдили с представителите на туристическия бранш подготовката за лято’2022. Сред темите, поставени от бизнеса, с настояване да бъдат предприети действия, е и ефективна маркетингова и рекламна кампания на българския туристически продукт. Коментирани са били и новите условия, в които този конкурентен отрасъл трябва да се развива, визирайки епидемията от SARS-CoV-2. В дискусията за пореден път е била обсъдена темата с подготовката на кадри за туристическия бранш. Министър Стела Балтова е представила накратко и мерките в помощ на сектора, както и различни възможности по програми, които туристическият сектор би могъл да ползва за повишаване качеството на услугите, които предлага.

c