Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Новата сграда на ДГ „Слънчице“ в Добрич ще е готова в края на годината

Строителството на новата сграда на детска градина №10 „Слънчице“ в Добрич се очаква да приключи до края на настоящата календарна година. От 15 септември две групи – една първа и една четвърта група, които трябваше да бъдат в т.нар. барака, ще учат в сградата на ДГ№ 12 по ул. „Дунав“, съобщи заместник-кметът д-р Емилия Баева.

 По думите й строежът върви с много добри темпове. Още в първите дни обаче съседи повикаха полиция заради шума от строителните дейности.

„За съжаление, наредбата е такава и се налага да работят по-малко. Надяваме се, че до края на календарната година ремонтът ще приключи. Защото успоредно с извършването на ремонта ние сме обявили и вече има избран изпълнител за обзавеждането и оборудването на детската градина. За да може в момента, в който приключат ремонтните дейности, да започне и самото оборудване“, каза д-р Баева. Обясни, че е избрана ДГ №12, където да се преместят двете групи докато трае строителството,  защото е най-близката. Проведена е родителска среща, за да обясни на родителите. Ще се готви в ДГ№10 и храната ще се разнася.  

c