Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Младоженци отказаха букети на сватбата си в подкрепа на прикована в количка жена от Добрич

„Искам да споделя с вас възхищението си към едно младо и благородно семейство”. Това написа в социалната мрежа Станислава Петрова – млада жена от Добрич, прикована в инвалидна количка след тежка катастрофа.

Тя разказа, че на сватбеното си тържество семейство Християна и Даниел Великови са се отказали от букетите и техните гости са се включили в каузата, която подкрепят – да помогнат за възстановяването й. Така са събрани 1 000 лева, които вече са преведени на дарителската сметка на Станислава.

Обездвижената жена сподели, че Християна и Даниел Великови са нейни много близки семейни приятели, по поради здравословни причини не е успяла да присъства на сватбения им ден. И допълни: „Но винаги ще правя всичко по силите си да бъда до тях, когато имат нужда, както и те винаги са били до мен!” От цялото си сърце благодари на младоженците и гостите им. Пожелава на Християна и Даниел Великови да са здрави и да се гордеят с благородните си сърца.

Припомняме, че тежката катастрофа, при която пострада Станислава,  стана сутринта на 11 декември 2019 година. Тогава джип блъска лекия автомобил „Опел”, управляван от младата жена, по пътя Балчик-Добрич, в района на село Приморци. След удара леката кола се удря в дърво, а детето на шофьорката – на година и осем месеца, е открито извън автомобила след като майка му успява да го изкара от него. Двамата са откарани в болницата в Добрич, момченцето е освободено след преглед без наранявания, а Станислава е настанена в МБАЛ с множество наранявания, счупени ребра, травма на белия дроб и гръбначна травма. По-късно е преместена в лечебно заведение във Варна, където са й направени операции. В момента тя е обездвижена от кръста надолу и провежда усилена рехабилитация.

c