Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Все по-малко първолаци прекрачват училищния праг в Добрич, тази година са 637

637 ученици ще постъпят в първи клас в общинските училища в Добрич през новата учебна година, при 653 през миналата година. Така броят на първите класове тази година ще е с един по-малко. Едва в края на септември ще може да се посочи общият брой ученици в града. През учебната 2020/2021 г. те са били 8913. В някои училища ще има маломерни паралелки.

В три училища са изградени  СТЕМ образователни центрове след като те са кандидатствали и получили финансиране от МОН. Те са  в ОУ „Стефан Караджа“, СУ „Любен Каравелов“ и СУ „Св. Кл. Охридски“.

Друг мащабен ремонт тече в СУ „П.Р. Славейков“ с финансиране от програма чрез посолството на САЩ. Той е за подобряване на енергийната ефективност в корпуса, където са физкултурният салон и актовата зала – СМР по отоплителната система,  топло и хидроизолиране на покрив, подмяна на осветлението с LED и други съпътстващи дейности. Очакваният краен срок за ремонтните работи там е утре.  

 Във всички училища са извършени освежавания на класните стаи. Състоянието на отоплителната инсталация се определя като добро и не очакваме затруднения през отоплителния сезон. Физкултурните салони, където ги има, са проверени и се оценяват като готови да стартира учебната година, каза д-р Баева.

Тя пожела една присъстване и успешна учебна година.

c