Водещи новини - дясно Образование

С две групи по-малко деца тръгват на детска градина в Добрич

За първи път прага на детската градина в Добрич на 15 септември ще прекрачат 512 деца, разпределени в 21 първи групи. За сравнение миналата година е имало 23 първи групи с общо 560 деца. По-малък е и общият брой на децата в детските градини – през учебната 2021/2022 година той ще е 2127 деца, при 2182 през миналата година.

Това съобщи на брифинг днес заместник-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Освежени и ремонтирани са 17-те сгради в града, в които са настанени 11 детски градини.  През това лято детските заведения не затвориха, но от 1 до 14 септември всички не приемаха деца, за да се извършат освежителни ремонти, каза д-р Баева и благодари на родителите за разбирането.

По-сериозни ремонти са извършени в няколко детски градини. В сградата на ДГ№12 по  ул. „Дунав“ е сменена дограмата и е изградена нова ограда. В ДГ№ 17 е направен частичен ремонт на покрив, в ДГ№20 има подмяна на помпата и отоплителната инсталация, в ДГ№23 – ремонт на ВиК и парната инсталация, а в ДГ№ 32 /сградата в кв. „Балик“/ е ремонтиран покривът.

Навреме са доставени необходимите учебни помагала за всички деца от предучилищните групи. Осигурен е персоналът – учители и помощник-възпитатели. За голяма част от детските градини има допълнително назначен персонал по проектите, по които работят.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *