Водещи новини - дясно Общество Политика

Областният управител свиква консултации с политическите сили за определяне състава на РИК-Добрич за президентските избори

Консултациите са планирани да се проведат на 16 септември 2021 година.

На основание чл. 60, ал. 1 от Изборния кодекс областният управител Васил Карапанчев свиква консултации с парламентарно представените политически сили за определяне на състав на Районна избирателна комисия за изборите за президент и вицепрезидент на републиката.

Изборите за президент и вицепрезидент на републиката са насрочени за 14 ноември 2021 г. с Решение на Народното събрание от 2 септември 2021 г., което е публикувано в брой 73 на Държавен вестник от 03.09.2021 г. В изпълнение на приетата с Решение № 530-ПВР от 10 септември 2021 г. на ЦИК Хронограма за провеждане на изборите, В. Карапанчев свиква консултации с парламентарно представените партии и коалиции за определяне състава на Районна избирателна комисия на 16.09.2021 година от 10:00 часа в зала „Европа“ в Областна администрация Добрич.

От Областна администрация информират, че в консултациите могат да участват и партии и коалиции, които не са представени в 46-ото Народното събрание. Те ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *