Балчик Култура Общество

“Косачи” по Елин Пелин – история за вечния кръговрат, гостува с “Виа Понтика” в Балчик

„Косачи“ по разкази на Елин Пелин ще представят днес актьорите от куклена трупа на ДКТ Варна. Постановката е част от програмата на Международния фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“.

Изключително атрактивен спектакъл ще представят днес пред участниците и гостите на Международния фестивал на младите в изкуството “Виа Понтика“ в Балчик актьори от Държавния куклен театър във Варна. Спектакълът за възрастни „Косачи“ е вдъхновен от разказите на Елин Пелин „По жътва“ и „Косачи“. Изящното слово на автора, силата на въображението на творческия екип, впечатляващото музикално звучене, в което се вплитат и песни на „Мистерията на българските гласове“, се обединяват в уникален сценичен образ. Вечният кръговрат на живота – жътва и коситба, денят и нощта, е проектиран от режисьора Боян Иванов, сценографа Огняна Серафимова, хореографа Татяна Соколова и композитора Христо Намлиев. „Косачи“ е един емоционален спектакъл, съвременно звучащ, но определено с респект към класическите автори в българската литература.

В 18.00 ч. на 13 септември на сцената в читалище „Паисий Хилендарски“ в Белия град ще излязат актьорите Боян Стоянов, Валентин Митев-син, Веселина Калчева, Галин Гинев, Гергана Господинова, Даниел Добрев, Диана Цолевска, Евгения Василева, Иван Шумаров, Красимир Добрев, Мария Томова, Стоян Стоянов и Теодор Христов.

Входът на събитието е свободен, но ще бъде ограничен до запълване на 50% от капацитета на организираните седящи места в залата. Ще се следи за спазването на физическа дистанция, не по-малка от 1.5 м, и носенето на защитни маски.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *