Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Наследничката на Калинка Вълчева Петя Панева покорява в „Гласът на България“

Грандиозното фолклорно изпълнение на 21-годишната Петя Панева и спечели място в отбора на Галена в започналото тази вечер издание на „Гласът на България“. Младата певица от Варна е обявена за наследничка на Калинка Вълчева именно от Славея на Добруджа.

През 2016 на конкурса „С песните на Калинка Вълчева“ печели специална награда, а самата Калинка казва че Петя е втората Калинка Вълчева. Сред наградите й са също от конкурс с песните на „Вълкана Стоянова'' 2017- Голямата награда, конкурс с песните на „Иван Георгиев'' 2015 и 2017- „Голямата награда''.

Петя Панева е студент в Националната музикална академия с народно пеене.

Тази вечер със звънливия си глас и невероятно тя вдигна всички на крака и ги изстреля в космоса с пленяваща народна песен „Аврам Зорница думаше“. Тя завъртя и четирите стола, но я спечели отборът на Галена. “Ето на това му се вика начало!”, сподели Иван Лечев. „Ти представяш България достойно!”, каза Галена.

„Разплака ме, Петя! Не спирай да търсиш нови предизвикателства, защото ти си безкрайно талантлива и можеш само да спечелиш от това!!! УСПЕХ, мило момиче!!!“, написа във фейсбук певицата Нелина.

„Преди малко започна Гласът на България. Първото изпълнение отприщи всички емоции в мен, защото този Добруджански славей Петя Панева изправи журито, публиката, а и убеден съм - хиляди зрители“, гласеше коментарът на друг потребител на социалната мрежа.

c