Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Концерт „Здраве за Здравка“ в помощ на блъсната от пияна шофьорка жена от Добрич

Благотворителен концерт „Здраве за Здравка“ ще се проведе на 17 септември, от 18:30 ч. в Летния театър в Добрич.

На него ще се набират средства за подпомагане на лечението на 43-годишната Здравка Георгиева. Майката на малко момченце бе блъсната на 6 януари 2018 г. вечерта от пияна шофьорка, като при удара е бил откъснат левият ѝ крак. Инцидентът стана на бул. ”Добруджа” в град Добрич.

В болница „Света Анна” - Варна, екип от специалисти правят чудеса и връщат крака на мястото му. След това започва лечение, което се състои от четири операции през 2018 година. Първата е животоспасяващата, след това присаждане на тъкани и кожа, а след това присаждат 10 см. кост, тъй като нейната при удара е останала на бронята на колата. Остава обаче един отвор /рана/, която не се затваря, присаждат тъкани, но са отхвърлени. Отвора става по-голям, меката тъкан и присадената кост  започват да нагниват. В края на месец ноември 2019 пробват лечение със стволови клетки, но и с тях нещата не се получават.

Пострадала при катастрофа жена от Добрич има нужда от помощ

Изпращат снимки и епикризи до клиника в Турция, след преглед  отговорът е, че могат да се справят, но лечението ще струва приблизително 100 000 лева.

Преди инцидента жената е работила в лабораторията по агрохимия и физични характеристики на почвата в Добруджански земеделски институт в Генерал Тошево. Сега обаче преживява с инвалидна пенсия от 250 лева. Ако тя не успее да осигури парите за лечението, вероятно кракът на Здравка ще бъде ампутиран.

Пияна шофьорка откъсна крака на Здравка от Добрич, за операция са нужни 100 000 лв.

Условната присъда на пияната шофьорка вече изтече, а Здравка не може да  си позволи да се оперира в чужбина и да се грижи за 6-годишния си син.

При желание и при възможност от Ваша страна може да помогнете с присъствие и закупуване на билет за концерта на стойност 10 лв. или чрез дарение  по банковата й сметка.

Банкова сметка: IBAN BG58 SOMB 9130 1070 1619 01

Титуляр: Здравка Митева Георгиева

c