Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Демонстрации и Дни на отворените врати в Седмицата на пожарната безопасност в област Добрич

С поредица от прояви в област Добрич ще бъде отбелязана Седмицата на пожарната безопасност – от 13 до 19 септември, съобщават от Областната дирекция на МВР. В противопожарните служби ще се проведат Дни на отворените врати и срещи с гражданите. Огнеборците от областта ще се включат в благотворителна кампания за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители при изпълнение на служебния си дълг.

В сградата на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Добрич през периода ще се проведе Седмица на отворените врати. В областния град ще се състои демонстративно занятие с автостълба IVECO MAGIRUS M 32 L и пожарна техника. То ще е в сградата на противопожарната служба.

В Каварна деца ще бъдат запознати с огнеборската професия. Предвидена е среща с бивши служители и отдаване на почит на загиналите.

Пожарникарите от Шабла ще се поклонят и ще поставят венец пред   възпоменателната плоча на Тодор Енчев, който загина при изпълнение на служебния си дълг. Ще се проведат демонстративни занятия по учебна евакуация в Детска градина „Дора Габе” и Народно читалище „Зора”.

В Тервел ще бъде подредена изложба с архивни и актуални снимки и материали от дейността на местната районна противопожарна служба. Ще се състои обучително занятие с демонстрация на техника и защитни облекла в Детска градина „Детелина”. Ще се проведе тиймбилдинг с настоящи и бивши огнеборци.

Среща с представители на местната власт по въпроси на превенцията и защитата на населението при пожари и бедствия е предвидена в Балчик. Там ще се проведе тренировка с части от единната спасителна система за реагиране при бедствия.

В Генерал Тошево ще бъде организирана открита телефонна линия за консултации, мнения и препоръки в областта на пожарната безопасност. Ще се състои демонстративно мероприятие с противопожарна и аварийно-спасителна техника. Ще бъде отслужена църковна литургия за здраве на служителите и техните семейства.

В Крушари ще има открити телефонни линии. Предвидено е противопожарно техническо занятие в детска градина.

c