Бизнес Водещи новини

“Меджик флейм” спечели на търг голям терен в Добрич за 1 447 050 лева

„Меджик флейм“ купува за 1 467 050 лева общински имот с площ от 1 222 687 квадратни метра. Компанията е класирана на първо място на проведения в края на август търг.
Имотът е с трайно предназначение като земеделска земя за трайно ползване. Началната тръжна цена е 1 447 050 лева, като стъпката за наддаване е била 20 000 лева.
На търга са се явили двама кандидати.
„Меджик флейм“ са предложили цена от 1 467 050 лева. Другият кандидат – „Имокомерс I“ ЕООД е предложила цена от 1 447 050 лева.
Комисията, провела търга, е предложила на първо място да се класира „Меджик флейм“.
Договорът за покупко-продажба на терена трябва да се извърши в 14-дневен срок след обявяването на резултатите.
През миналата година производителят на белен слънчоглед „Меджик флейм“ получи одобрение от КЗК за сделката с един от най-големите преработватели в страната – “Клас олио”. “Меджик флейм” е сред тези с най-растящи приходи. Справка в Търговския регистър показва, че наскоро компанията е увеличила капитала си с 3 млн. лв. до 3.005 млн. лв. Според последния публикуван отчет за 2018 г. приходите й нарастват с 30%, а печалбата се увеличава 3.5 пъти. “Клас олио” е един от най-големите производители на олио в страната и третата по големина компания в област Добрич с приходи от 78.5 млн. лв. за 2018 г. Приходите й са основно от продажба на бутилирано олио, като около 60% е за вътрешния пазар, а останалото се изнася.
От „Меджик флейм“ към момента се въздържат от коментар каква дейност ще се развива на новопридобития терен. Изпълнителният директор на компанията Ерхан Фикрет каза само, че намеренията им са да работят по т.нар. „зелена вълна“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *