Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Камелия Тодорова ще гостува в Артистичния салон на Константина Петкова

На 18 септември от 19:00 ч. именитата ни джаз певица Камелия Тодорова, заедно със Станислав Арабаджиев –пиано, ще гостуват в артистичния дом на маестра Константина Петкова.

Концертът включва подбрани джаз стандарти и евъргрийни от репертоара на Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Sarah Vaughan, Nina Simon и други, интерпретирани и осмислени от индивидуалността на Камелия Тодорова. Включени са и емблематични за певицата български композиции. Темите за любовта, чудесата в живота, щастливите случайности, находчиви текстове и запомнящи се мелодии,както и съчетанието на елегантната интимност на гласа и, й деликатното присъствие на пианото на Станислав Арабаджиев, предполага едно вълнуващо преживяване.

Камелия Тодорова е една от най-големите изпълнителки на България, която е допринесла за популяризирането на българската култура в Европа и света. С 40 години на музикалната сцена и 9 албума в различни стилове, тя се е научила как да изненадва почитателите си. Отличната вокална техника и уникален певчески стил и талант ѝ позволяват да пее в различни стилове – джаз, поп, рок, соул, фънк и ар енд би. Песните „Стая на релси“, „Не ме гледай така, момче“, „Прошепнати мечти“ (Такситата) са сред златните български хитове.

c