Водещи новини - дясно Образование Общество

Начало 2021/2022: Е-дневници в 80% от класовете в училищата, с хартиени остават едва 5669 паралелки

Оценките и отсъствията на учениците в над 80% от класовете ще се вписват в електронни дневници през новата учебна година. С хартиени ще продължат да работят учителите в едва 5669 от общо 32 587 паралелки в страната, информираха от Министерство на образованието и науката.

До момента Министерството на образованието и науката /МОН/ е отпуснало пари за електронни дневници в 1890 училища. Средствата са осигурени по Национална програма „ИКТ в системата на предучилищното и училищното образование“, която продължава да приема заявки и през предстоящата учебна 2021/2022 година.

До 15 септември т.г. директорите е трябвало да преценят дали да поддържат електронна, хартиена документация или двете едновременно. Справка на МОН показва, че заявките за доставка на хартиени дневници са намалели повече от два пъти спрямо учебната 2020/2021 г. Между два и три пъти по-малко са поръчаните на хартия лични ученически картони, бележници и дневници на групи в детските градини.

Нов лаптоп ще получи всеки десети в училище, онлайн курсове за 30% от преподавателите

От МОН потвърдиха, че хартиената училищна документация вече е доставена до всички образователни институции, които са пожелали такава. Получени са и безплатните учебници, които държавата осигурява за учениците от I до VII клас. Електронните им варианти са с идентично съдържание също вече са достъпни на сайта на МОН.

е-вариант на Читанка за 2 клас – „Даниела Убенова – Даниела Биланска“ ЕТ
Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *