Балчик Водещи новини - дясно Култура Общество

X-Energy Crew откриват XIV Фестивал”Виа Понтика” в Балчик

За 14-и път Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“ събира таланти в Балчик

С атрактивното шоу на брейк денсърите от X-Energy Crew на 8 септември в Белия град ще бъде открит Международният фестивал на младите в изкуството „Виа Понтика“. Началният час на събитието, което ще се проведе в КЦ „Мелницата“, е 16.00. На откритата сцена ще излязат Валентин Радков, Мартин Катеров, Иван Калинов, Лъчезар Апостолов и Стефан Георгиев. Групата се ръководи от Калин Калинов, който завършва „Театър на движението“ в НАТФИЗ и съчетава духа на улицата с новостите в театралните модни тенденции. В творческата биография на X-Energy Crew са записани участия в много международни фестивали – в Гърция, Италия, Холандия, Великобритания, Словения, Словакия. С нарастването на популярността на X-Energy Crew е създадена и школа за обучение на деца от най-ранна възраст. Организаторите съобщиха, че шоуто на брейк денсърите днес ще бъде придружено и от промоция на Red Bull.

В 18.00 часа в залата на читалище „Паисий Хилендарски“ в Балчик ще започне спектакълът на Драматичен театър – Търговище, „Премълчаното“ с участието на Анна Петрова, Димитър Мартинов, Ивона Маврова и Явор Гаджев. Режисьор на постановката е Владимир Петков.

Входът на всички събития в рамките на феста е свободен, но ще бъде ограничен до запълване на 50% от капацитета на организираните седящи места или не повече от един човек на 8 кв. м в галерии и музеи. Ще се следи за спазването на физическа дистанция, не по-малка от 1.5 м, и носенето на защитни маски.

Четиринадесетото издание на международния младежки форум се организира от Сдружение „Виа Понтика-2010“ с председател Красимир Ранков и се реализира с изключителното финансово съдействие на Община Балчик.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *