Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С трудности започна лечението в Турция на онколобната Детелина от Каварна

Началото на новото лечение в Турция на онкоболната Детелина Атанасова от Каварна се оказа доста трудно за нея. За това информират в социалната мрежа организаторите на кампанията в нейна подкрепа.

Те съобщават, че е направена първата от 6-те вливки на химиотерапия в Истанбул. По време на терапията Детелина се е чувствала добре, но след дни показателите й паднали много ниско. Получила се реакция на организма от силните медикаменти и в момента състоянието й не е стабилно, за да пътува отново до България. Изписани са й още множество лекарства, които трябва да приема до края на лечението си. Налагало се престоят й в болницата да се удължи още известно време докато състоянието й се стабилизира.

Събраните средства не стигат, за да продължи каварненката лечението си за в бъдеще, пишат организаторите на кампанията. Те посочват, че всеки един ден от престоя й в болницата възлиза на сумата от 500 евро освен поредните химиотреапии и лъчетерапии, които й предстоят. Суми, с които тя не разполага. И допълват: Вярваме, че всички заедно можем и ще успеем да спасим един човешки живот.

Припомняме, че след поставена диагноза рак на лимфната система ХЛ – Хочкинов лимфон, към момента Детелина се нуждае от скъпо лечение в чужбина. Предстои й химиотерапия, лъчетерапия и трансплантация на костен мозък, но необходимата за това сума от 180 000 лв. е непосилна за нейното семейство.

Желаещите да направят дарение могат да преведат средствата по следната банкова сметка:

     Postbank

     BIC: BPBIBGSF

     IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01

    Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,

PayPal: didka0608@gmail.com.

c