Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

До 5,8 млн. лв. за одобрен проект могат да разчитат земеделци и стопанства в област Добрич

Предстои онлайн да бъде представена преподмярката 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“, съобщават от Областния информационен - Добрич.

Екипът на Областен информационен център – Добрич организира онлайн информационна среща за представяне на подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Онлайн събитието ще се излъчва на 10 септември (петък) 2021 г. от 10:00 часа във фейсбук страницата на Областен информационен център – Добрич, на следния линк: https://www.facebook.com/oic.dobrch/live/

По време на срещата ще бъдат разяснени критериите за допустимост на кандидатите, допустими дейности и разходи, като и начина за подаване и оценка на проектните предложения.

По подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ ще се подкрепят проекти за подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната промишленост. Допустими кандидати са регистрирани земеделски стопани и признати групи/организации на производители регистрирани от най-малко 3 години и стопанството им е в размер не по-малко от 8 000 евро стандартен производствен обем. Размерът на финансовата помощ за един кандидат или проект за колективни инвестиции е до 5 867 400  лв.

Участието в онлайн срещата е безплатно.

c