Водещи новини - дясно Политика

Депутат иска 20 млн. лв. от бюджета за ремонт на ВиК мрежата в област Добрич

Народният представител Димитър Делчев от групата на “Изправи се БГ! Ние идваме” предлага да се инвестират 20 млн. лв. за ремонт на ВиК мрежата на територията на област Добрич. Той е внесъл промени в актуализацията на държавния бюджет, с които се допълват средствата за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, за да може разходът да бъде направен.

В и К инфраструктурата на територията на област Добрич е в катастрофално състояние. Загубите на вода са средно над 80%, а водоснабдяването почти изцяло се извършва, чрез помпи, които правят разходите за електричество огромни. ВиК Добрич плаща милиони за електричество, което изпомва вода, изтичаща по дупките. Затова операторът отново е изправен пред фалит, а гражданите получават некачествена и непостоянна услуга.

„Правим предложението с цел ремонтът на ВиК инфраструктурата в област Добрич да започне незабавно. Само така може да бъде спрян режима на вода в селата в Добрич и ще бъде осигурена постоянно течаща чиста вода за потребителите“, мотивират се вносителите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *