Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Триумф: Златната Стойка Кръстева от Добрич обяви край на спортната си кариера

Олимпийската шампионка от Токио 2020 - златната Стойка Кръстева, обяви, че слага край на активната си боксова кариера на ринга. Медалистката на България от тазгодишната Олимпиада в Токио, в категория до 51 килограма, която е носител на още две европейски титли, както и на два сребърни медала от световни първенство, е взела решение да се отдаде изцяло на треньорска кариера и да посвети повече време на семейството си, съобщиха от ръководството на Българската федерация по бокс.

„Събрахме се с целия екип и обсъдихме ситуацията. Взехме решение да прекратя кариерата си като състезател и да се отдам на треньорска дейност. Преценихме, че вече е късно да стартирам подготовка за световното първенство, което ще е през декември, защото вече трябваше да съм започнала тренировъчен процес и да съм в залата. Взех решението и ще продължа с работата си като треньор. Освен това смятам да обърна по-голямо внимание на съпруга си и семейството си“, коментира решението си Стойка Кръстева.

35-годишната гордост на българския бокс вече води занимания с над 80 деца към боксов клуб „Локомотив“ София и спортното училище „Неофит Рилски“ в столицата. Тя и нейният личен треньор Борислав Георгиев са преподаватели там, като ще продължат работата си.

От Българска федерация бокс изказват благодарност на Стойка Кръстева за всичко, което е направи на ринга през годините.

"Сигурни сме, че тя ще продължи да носи радост и гордост за България, вече в ролята на треньор, като тепърва нейните кадри ще печелят медали за страната ни. БФ Бокс пожелава успех на Стойка в нейната бъдеща работа и ще продължи да я подкрепя, така, както го е правила и досега."

Стойка Кръстева и първият й треньор са номинираните за Почетен гражданин на Добрич

Припомняме, че от Стойка Кръстева и нейният първи треньор по бокс - преподавателят в добричкото спортно училище "Г. С. Раковски" са единствените номинирани за званието "Почетен гражданин на Добрич 2021". Кандидатурите им бяха внесени за разглеждане от СК „БОКС“ с президент Радослав Добрев. Комисията за избор на Почетен гражданин на Добрич за 2021 г. ще заседава на 8-и септември 2021 година.

c