Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Стотици работещи в заведения от Добрич и областта излязоха на протест (+cнимки)

Близо хиляда представители на ресторантьорския бранш в област Добрич излязоха на протест. По думите им така те искат да защитят правото си на работа.

Бяха издигнати плакати "Ваксината е личен избор, не условие за нработа", "Равни условия за всички", "Искаме да работим", "Covid-19 няма работно време", "Не на вечерния час", "Наемът е 100%", "Ние от Добрич искаме да работим".

Заведенията в града бяха затворени от 15 до 17 часа, за да може персоналът да се включи в протеста. Участниците споделиха, че клиентите са съпричастни и ги подкрепят. Ресторантьорите от Добрич получиха мощна подкрепа от колегите си от Балчик, Каварна, Генерал Тошево, Кранево, дори и от Варна.

Протестът беше подкрепен от собственици и работещи във фитнесзали, музикални, танцови изобразителни школи, от земеделци

Протестиращите, предимно млади хора, някои "въоръжени" с тави, тенджери и черпаци, със свирки и вувузели шестваха по централните улици на града под ритмичното биене на тъпан и скандираха "Работа". Спираха се пред всяко заведение, за да аплодират колегите си. Скандираха в защита на правото си на работа пред областната управа и пред Общината. След това поеха по центъра, за да стигнат до "Бакарди", където не блокираха кръстовището, а само преминаха, но това реално спря движението за десетина минути. Сред стотиците имаше и майки с колички.

Очаквайте подробности!

c