Бизнес Общество

Фаза III: Над 90 хиляди лева за подкрепа с оборотен капитал изплати НАП на фирми в област Добрич

В ход е трета фаза на програмата за подкрепа с оборотен капитал на засегнатите от противоепидемичните мерки бизнеси. Крайният срок за кандидатстване по програмата  изтече на 22 юни 2021 г., информират от офиса на НАП Добрич. До момента са изплатени 90 303.39 лева на 41 фирми, регистрирани в местния офис на Агенцията и кандидатствали във фаза 3 на програмата.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април 2021 г., съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

От началото на програмата над  1.2 милиона лева безвъзмездна финансова помощ от Националната агенция за приходите са получили фирми, регистрирани в офиса на НАП в Добрич. Помощта е за засегнати от временните противоепидемични мерки и е била  разпределена между 122 дружества и фирми, чиито заявления са отговаряли на критериите и са били одобрени по програмата за подкрепа с оборотен капитал.

 В национален мащаб изплатената от НАП помощ надхвърля 131 милиона лева.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *