Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Ново място за светлинния спектакъл с дронове над Добрич

Нова локация ще има светлинното шоу с дронове, което е част от програмата на Общината за честването на 105 години от Добричката епопея на 7 септември. Дроновете ще бъдат разположени зад Летния театър, където ще се състои и концертът на Представителния гвардейски духов оркестър, който ще започне в 19.30 ч. Припомняме, че заради противоепидемичните мерки мястото на концерта бе преместено от площад "Свобода" в Летния театър. Поради това и шоуто с дронове ще се изпълни не от района на хотел "България", а до Летния театър.

Шоуто ще се наблюдава от всички, които ще бъдат в театъра и околността, понеже там е най-ниската част в града и всички наоколо ще могат да видят шоуто, обясниха за Про Нюз Добрич от droneshow.bg, които ще сътворят шоуто.

Светлинният спектакъл в небето ще е с продължителност приблизително 8 минути. На фона на музика ще бъдат изобразени различни фигури, свързани пряко с града и честването на годишнината от Добричката епопея. В него ще бъдат използвани 40 специално изработени дронове за светлинно шоу, оборудвани с ярки LED панели.
Светлинните шоута с дронове набират все повече популярност, защото, освен че са екологична алтернатива на фойерверките, те не причиняват стрес у хората и животните и не на последно място всяко едно от тях е персонално изработено и пряко свързано с тематиката на събитието, за което е предназначено. Граници и ограничения няма, споделиха още droneshow.bg пред Про Нюз Добрич.
Шоуто ще започне веднага след края на концерта на Представителния гвардейски духов оркестър, който ще започне в 19.30 ч.

Снимката е илюстративна

c