Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

В Добрич заловиха надрусан без книжка да кара чуждо Порше, свалиха му номерата

КАТ прекрати регистрацията на Порше Панамера след като зад волана му е засечен неправоспособен водач, при това употребил дрога. Тепърва ще стане ясно за колко време луксозното возило ще бъде спряно от движение, но по закон принудителната административна мярка може да се прилага за срок от 6 до 12 месеца.

Про Нюз Добрич вече съобщи за случая на засечения от полицията млад водач, седнал зад волана под въздействие на наркотични вещества. Нарушителят е засечен в последния ден на август, около 15:30 часа по околовръстния път на град Добрич.

Зад волана на спрения за рутинна проверка лек автомобил Порше е бил водач на 23 години. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, дрегерът е отчел положителен резултат за употребата на канабис и метаамфетамин.

При проверката станало ясно, че младежът е без свидетелство за управление на МПС. Освен това колата не е негова, съобщиха от КАТ-Добрич. Не уточниха дали Поршето е на член от семейството на младежа.

Затова униформените още на място са свалили номерата на спортния автомобил, а собственикът ще трябва да почака, докато тя отново получи регистрация.

c