Водещи новини Каварна Общество

Кметове показват кулинарни умения на „Рибен и миден фест“ в Каварна

Кметът на Каварна Елена Балтаджиева откри днес 18-ото издание на Миден и рибен фест като приветства участниците в традиционния фест, на който всички имаха възможността да дегустират богато разнообразие от рибни и мидени супи, ястия и морски дарове. След това по традиция тя, заедно с кметове и кметски наместници на населени места от общината, се включиха в приготвянето им като използваха пазени семейни рецепти.

По-рано на площад „Защитата на Каварна“ бе открито Фермерското изложение „Вкусът на Добруджа“, което гостува за втори път. Жителите и гостите на града имаха възможност да закупят разнообразни сезонни продукти от малки добруджански производители: месни и млечни продукти, зеленчуци, мед, сладкарски изделия, класически и плодови вина, богат асортимент от натурални сокове. Ръчно изработени занаятчийски изделия, козметика, етерични масла от естествени съставки също се предлагат на щандовете в Арт зоната на изложението.

Деца от школите „Керамика“, „Изобразително изкуство“ и „Приложно изкуство“ към Общинския детски комплекс се включиха в творческа работилница на морска тематика.

Вечерната програма започва от 20.00 часа, в неделя вечер на централния градски площад, когато на рок сцената ще излязат Дамско рок трио „ People of Maha“ и група „Остава“. Концертната програма има своето продължение на 6 септември т.г. отново от 20.00 часа с концерт на групите „Jenny Jo“ и „Нелко Коларов Трио“.

Снимки: Община Каварна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *