Водещи новини - дясно Култура

September Sun IV е история, остави много емоции и спомени за публиката в Добрич

Четвъртото издание на единствения Рок фестивал на Добрич – September Sun, вече е история. В два поредни дни на сцената се представиха десет банди.

Финалните акорди изсвириха музикантите от група „Остава”, която бе един от хедлайнерите в тазгодишното издание на феста.

 „Остава” е българска рок (бритпоп) група създадена през 1991 година в Габрово като студентска група, сочи информация в Уикипедия. През 1994 година е създаден първият хит на „Остава“ – „Поля от слънчогледи“. Чак през 2000 година става факт и първият албум на групата – „Пинг-понг

Една от най-популярните песни на „Остава” е „Шоколад”, пусната през 2003 година. Сингълът постига голям успех. Задържа се шест седмици на първо място в Топ 100 на България, печели наградата на телевизия ММ за „Най-добра рок-алтернативна песен“ за 2004 г. и на БГ Радио за „БГ ПЕСЕН“ за 2005 г.

По-рано тази вечер на сцената излязоха варненските легенди на рока „Mister Hard”. Групата съществува от 8.12.1994 г. след обединяването на групите „Mister” и „Hard”.  В ранните си години бандата стана популярна с радио и видео версията на една от най-обичаните варненски рок-балади – “Епилог”. През пролетта на 2015 г. „Mister Hard” издаде първия си албум – “Аз съм мечтател”. Песните от него звучаха на фестивала „Варна Мега Рок” през 2018 и са предоставени за безплатно слушане и изтегляне в интернет пространството. 25-годишния си рожден ден групата отпразнува с голям концерт с участието на 12 настоящи и бивши членове и зарадва феновете си с още нови и стари авторски песни и инструментали.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *