Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Приз "Добродетел" за "Албена" АД - 400 сираци са почивали безплатно, 30 работят

За поредна година удостоиха курорта Албена за добродетел на сираците в България. На официална среща председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов връчи на търговския директор на „Албена“ АД  Маргита Тодорова почетен приз за „Добродетел 2020“ на Сдружението.

Отличията се връчват на организации и фирми и общественици, които са подкрепяли социални инициативи на Сдружението в подкрепа на деца, лишени от родителска грижа в страната. Отличието стигна до курорта Албена заради дългогодишната им подкрепа с осигуряването на едноседмични почивки на база олинклузив в курорта за деца в неравностойно социално положение.

През годините благодарение на подкрепата на „Албена“АД в курорта са почивали безплатно близо 400 деца от Лом, Кнежа, Пордим и Варна, които с радост си спомнят за прекрасните летни емоции, които са преживяли по време на престоя си в курорта, сподели Слави Михайлов.

На срещата председателят на Сдружението и търговският директор на „Албена“АД обсъдиха бъдещи съвместни инициативи, като това да осигуряват поле за изява на голямата сцена в курорта за деца с таланти, които да представят и покажат пред гостите на курорта българският фолклор, традиции и обичаи с провеждането на концерти в Албена. С модернизирането на курорта и поставянето на площадки за фитнес на открито се планира и провеждането на турнир по „Стрийт фитнес“ в рамките на спортната кампания „Ваканция без грижи“ организирана от Националното сдружение на сираците в България повече от десет години.

Слави Михайлов благодари и за възможността над 30 момичета и момчета да намерят своя професионален път и започването им на работа в обектите на Албена. През следващата година Маргита Тодорова сподели, че отново ще предоставят шанс и възможност за трудова реализация на млади хора, които желаят да се развиват професионално в сферата на туризма, независимо от това какъв е социалният им статус. Комплекса е отворен за това да помага на младите хора, които търсят активно работа за сезона сподели още Маргита Тодорова.

c