Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

1180 заявления за помощи за деца от 1 и 8 клас са подадени в област Добрич

1 180 заявления за целеви помощи за ученици, записани в първи и осми клас, са подадени до момента в област Добрич, съобщи за Про Нюз Добрич директорът на Регионалната дирекция за социално подпомагане /РДСП/ Ирена Баирова. 654 от документите са за първокласници, а 526 – за осмокласници.

Баирова припомни, че подпомагането е в размер на 300 лева. Заявления се подават от 1 юли, крайният срок е 15 октомври. 622 заповеди за осигуряването на помощ на първокласници са издадени до момента. За осмокласниците одобрените заявления са 495 .

През тази година отпадна доходният критерий за целевите помощи за ученици, записани в първи и осми клас, припомни директорът на РДСП. Допълни, че необходимите документи са единствено удостоверение или бележка от учебното заведение за това, че децата са записани в първи клас или съответно в осми клас. Помощта се изплаща на два транша - 150 лева през месеца, следващ подаването на заявлението, а останалите след стартирането на втория учебен срок. Парите се възстановяват, ако детето спре да посещава училище или направи над пет неизвинени отсъствия за месец.

Заявления за отпускане на помощите се подават в дирекция „Социално подпомагане” по настоящ адрес. Те могат да бъдат подадени и на електронните им пощи, както и чрез лицензиран пощенски оператор.

c