Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Строят хипермаркет „Томи“ на мястото за цирка в Добрич

„ХМ Томи“ АД  е купило терена, където досега разпъваха шапито гостуващите в Добрич циркове.

 От Цирк „Иванов“ написаха: За последен път гостуваме на това място в Добрич. Скоро ще бъде застроено... Ще ни липсва безкрайно тази зелена полянка, тук се чувствахме истински обичани, споделяхме радости и смях...

 Дано ,това което се изгради тук донесе на добричлии също толкова положителни емоции, както циркът! А ние очакваме от община Добрич да намери ново достойно място на цирковото изкуство, което да е достъпно и удобно за деца и родители, стари и млади..., защото културата е пътят към по-доброто ни утре“.

На въпрос на Про Нюз Добрич от Община Добрич обясниха, че с решение 10-24/30.06.2020 г. Общинският съвет е дал съгласие да се проведе публичен търг с тайно наддаване за продажба на терени, сред които и терени, отредени за обществено и делово обслужване – УПИ VI в квартал 5 по плана на ЖК „Дружба“1, 2 и 4, УПИ II в квартал 5 по плана на ЖК „Дружба“1, 2 и 4. Спечелилият участник в търга за тези терени е  „ХМ Томи“ АД.

По информация на Про Нюз Добрич на терена предстои да бъде изграден нов хипермаркет от веригата „Томи“.

В момента в Община Добрич се обсъждат варианти за бъдещи терени за организиране и провеждане на цирково изкуство, обясниха от там.   

c