Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Регистрирана през март фирма е собственик на павилионите „Бутка“ в Добрич

Дружеството е регистрирано две седмици преди Общинският съвет да вземе решение 15 места за павилиони за търговска дейност да се отдадат на търг

Във връзка с множеството въпроси на читатели дали собственикът на обектите „Бутка“ в Добрич е свързан с този на „Лафка“, Про Нюз Добрич направи проверка в Търговския регистър. От там става ясно, че „Табако шоп БГ“ ЕООД е дружество, което е регистрирано в Добрич на 15 март 2021 г. Негов едноличен собственик е Даниел Тошков Атанасов.

Седалището на компанията се намира в гр. Добрич, а началният внесен капитал е в размер на 200 лева.

На същата дата е регистрирана и друга фирма на същия собственик „БАЛКАН ТУР БГ ЕООД, която пък е едноличен собственик на основаната на 10 май 2021 година „Фирма Скай Инвест Консулт“ ЕООД със седалище в София. Даниел Тошков Атанасов е собственик на още две дружества, регистрирани през октомври 2020 г. - ВКУСНО И ПОЛЕЗНО 2020 ЕООД и ТАБАКО ТРЕЙД 2020 ЕООД. Всички са с начален капитал от 200 лв.

„Бутка“ са новите търговски обекти в Добрич

Както по-рано Про Нюз Добрич съобщи, с Решение на Общинския съвет 19-17/30.03.2021 година се дава съгласие да се проведе публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на части от имоти, публична общинска собственост за поставяне на преместваеми обекти – павилиони за търговска дейност, без приготвяне на храна по одобрен модел, съгласно скици и визи от Главния архитект на Община град Добрич, на основание чл. 56 от ЗУТ (за 15 броя места), за срок от 5 (пет) години.

От докладната записка става ясно, че предложенията за откриване на тръжната процедура за имотите са били три други лица - Петър Димитров Дончев, "Лафка маркет“ АД /собственик на павилионите "Лафка"/ и „Разпространение на печата“ АД. Всички те са подадени през февруари. Две седмици преди Общинският съвет да вземе решението за отдаване на терените за 15-те павилиона , е регистрирана в съда фирмата „Табако шоп БГ“ ЕООД, град Добрич, която печели търга на 20 май.

c