Водещи новини Каварна Общество

Предлагат Дарина Колишева за Почетен гражданин на Каварна

Предложение за удостояване посмъртно на дългогодишния секретар на Общинска администрация, Дарина Колишева със званието „Почетен гражданин на Каварна“ е внесло днес в Общинския съвет Сдружение „За туризма на Калиакра“.

Подготвена е и Докладна записка за целта, която трябва да се внесе от един или група съветници.

В предложението до съветниците, подписано от председателя на сдружението Стелиан Томов, се казва: „Обръщаме се към Вас с предложение, на което вярваме, че ще обърнете нужното внимание , защото то показва отношението на хората, които определят настоящето и определят бъднините на жителите на Община Каварна“

Дългогодишният секретар на Община Каварна Дарина Колишева почина на 5 ноември 2020 г. след тежко боледуване и усложнения от Covid-19.

В мотивите за удостояването й със званието се посочва:

Близо три десетилетия тя неспирно влагаше своите енергия и висок професионализъм в името на това работата на общинската администрация да бъде добре организирана и в полза на обществеността. Човек, който всеотдайно се опитваше да помага на всички, които са изпитвали нужда и отношение. През всички тези години спокойно можем да кажем, че Дарина Колишева бе замесена в организирането и безроблемното протичане на всички големи събития, които се състояха на територията на Община Каварна.

А отлично знаете и си спомняте, че те бяха много.                                       

Казват, че незаменими хора няма. Но има хора, които не бива да забравяме. Дарина Колишева е сред тези хора. С добрината, с професионализма, с енергията и всеотдайността, които влагаше в името на добруването на каварненци.

По тази причина отправяме следното настояване с Ваше решение г-жа Дарина Колишева да бъде обявена за Почетен гражданин на Община Каварна.

Считаме, че с дългогодишната си дейност в полза на каварненската общност тя заслужава това признание.  

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *