Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Спецакция на КАТ за празничните дни и нов подход към нарушителите на пътя

От КАТ отправят апел към водачите: Спазвайте Закона за движение по пътищата, за да не се допуснат тежки инциденти

От 3 септември (петък) до 19.00 часа на 7 септември - първият работен след поредицата от почивни дни, ще е в ход специализирана полицейска операция, насочена към безопасността на движението по пътищата. През предстоящите три почивни дни се очаква трафикът да е значително натоварен заради прибиращите се както от морето, така и от Гърция, коментира главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Създадена е организация за регулиране и подпомагане на движението на изходите на столицата и основните пътни направления в страната. Приоритетно ще се контролират скоростните режими, ще се следи и за недопускане на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества. При необходимост екипите ще бъдат в готовност за регулиране и подпомагане на движението. Ангажиран  е целият наличен състав на Пътна полиция. Гл.инспектор Близнаков припомни, че със заповед на АПИ е ограничено движението на моторни превозни средства над  12 тона по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и в района на Кресненското дефиле.

От КАТ уверяват, че ще бъде предприет стриктен контрол, свързан със санкциониране на водачите, позволяващи си да не спазват въведените ограничения на скоростта. За целта, по основните пътни направление патрулни автомобили ще се движат в транспортния поток, а точките за разполагане на технически средства ще се променят  динамично.

В столичната Пътна полиция също са взети необходимите организационни мерки, увери комисар Мартин Цурински, началник на отдел „Пътна полиция“ – СДВР. Утре и в събота, както и в понеделник, когато се очаква прибирането към столицата,  входно-изходните артерии на София ще са наситени с екипи на Пътна полиция, които  да подпомагат движението. Ще има мобилни екипи, които ще се движат в транспортния трафик и при установяване на агресивни водачи, те ще бъдат  извеждани, за да не се създават  предпоставки на пътно-транспортни инциденти.

c