Водещи новини Здраве

С помощ от дарители Детелина от Каварна започна химиотерапия, парите не стигат

Благодарение на събраните от дарители средства онкоболната  майка на 14-годишен син Детелина Върбинова Атанасова от Каварна започна първите от 6 вливки на химиотерапия, които ще трябва да се провеждат през периода от 21 дни. Това съобщиха организаторите на благотворителната кампания в нейна подкрепа.

След поставена диагноза рак на лимфната система ХЛ – Хочкинов лимфон, към момента Детелина се нуждае от скъпо лечение в чужбина. Предстои и химиотерапия, лъчетерапия и трансплантация на костен мозък, но необходимата за това сума от 180 000 лв. е непосилна за нейното семейство.

Апел за подкрепа на 39-годишната жена отправиха от Община Каварна. Бяха поставени кутии за дарения в Каварна, Шабла, Балчик, с. Българево и с. Сенокос. Събраната сума е 6768,24 лв. Организаторите на кампанията отправят специални благодарности на земеделските производители от община Каварна, както и на всички приятели и дарители за оказаната помощ и подкрепа.

Всеки един курс на терапията възлиза на 25 000 лв., сума непосилна за Детелина и семейството й. Затова организаторите отново апелират за помощ към всички, които могат да дарят за спасяването на един човешки живот.

 Желаещите да направят дарение, могат да преведат средствата по следната банкова сметка:

     Postbank

     BIC: BPBIBGSF

     IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01

    Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова,

PayPal: didka0608@gmail.com.

Follow Me:

Related Posts

 1. Цвети says:

  Здравейте,
  Когато се опитам да направя превод по сметката на Детелина Върбинова Атанасова, ми казва че е плащане към бюджета. Как мога да направя обикновен превод?

  • Pro News Dobrich says:

   Postbank
   BIC: BPBIBGSF
   IBAN: BG85 BPBI 7938 4062 0403 01
   Титуляр: Детелина Върбинова Атанасова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *