Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Стойка Кръстева и първият й треньор са номинираните за Почетен гражданин на Добрич

Стойка Кръстева - Олимпийската шампионка от Токио 2020, и Стефан Петков - нейният първи треньор по бокс от добричкото спортно училище за шампиони, са тазгодишните двама номинирани за званието „Почетен гражданин на град Добрич“ 2021 г.

Двете номинации са единствените, получени в Секретариата на Общински съвет Добрич до края на обявения краен срок (31 август), съобщиха от общинска администрация.

Първото предложение - олимпийската шампионка по бокс Стойка Желязкова Кръстева е постъпило от СК „БОКС“ с президент Радослав Добрев. В мотивите за предложението се посочва, че „връх в развитието на българския бокс е и златният медал на Стойка. Със своя стоицизъм, упоритост, последователност, борбеност, талант и характер, със спортния си интелект тя ни доказа, че България има и ще има достойни българи, които да покоряват целия свят със своите успехи. Тя достигна върха и е пример за всеки от нас как със скромност и труд уверено реализираш мечтата си, а успехът заслужено те следва. Спортен клуб „Бокс“ – Добрич съпътства Стойка от първите и стъпки в бокса до първата й Олимпиада в Лондон – през 2012 г.”

Втората номинация - е за треньора по бокс Стефан Петков Атанасов - първият треньор по бокс на златната Стойка Кръстева и все още преподаващ в Спортно училище "Г. С. Раковски", е входирано също от президента на СК „БОКС“ Радослав Добрев. Към него е приложена и подписка от спортни деятели и граждани начело с олимпийската шампионка Стойка Кръстева.

От Община град Добрич уточниха, че Комисията за избор на Почетен гражданин на Добрич за 2021 г. ще заседава на 08 септември 2021 година.                   

c