Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Ремонтират покривите на три училища в Балчик

Обществена поръчка, която предвижда изпълнение на строително-монтажни работи в три училища в Балчик, обяви Общината. Ще бъдат ремонтирани покривите на СУ „Христо Ботев“, ОУ  „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Антим I“.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 268 519.11 лева. Начинът на възлагане е чрез пазарни консултации. Крайният срок за подаване на офертите е 7 септември. Те ще бъдат отворени на следващия ден в 13 часа.

Средствата за ремонта на покривите на трите училища са отпуснати с Постановление на Министерски съвет /ПМС/ по предложение на министъра на образованието и науката, съобщи за Про Нюз Добрич зам.-кметът на Балчик Димитрин Димитров. Той допълни, че това е станало след искане за съдействие от Общината, тъй като има нужда от ремонти, но тя не разполага с необходимите средства. Според зам.-кмета някои от покривите не са обновявани от над 20 години.

Димитров посочи, че дейностите ще бъдат организирани така, че да не пречат на учебния процес. „Правим всичко възможно да стартираме най-рано след излизането на ПМС. Ще се постараем максимално бързо да сключим договорите за дейностите, за да се работи възможно най-малко в учебно време”, каза Димитров.

c