Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Глобален пикник набира за шести път идеи за бъдещето на Добрич

Глобален пикник „Добрич в бъдеще време 6.0” ще се проведе в Градския парк „Свети Георги” на 6 септември, понеделник, от 15 часа. Това ще е шестото му издание.

Събитието е част от инициативата GlobalDobrich. Целта му е да събере хора, които са свързани с Добрич и региона, независимо от настоящото си местожителство. Началото бе през 2017 г. и от тогава до сега се организират реални и виртуални срещи и дискусии, свързани с възраждането на Добрич като икономически и културен център на Добруджа. Основната цел на инициативата, както и на предстоящото събитие, е да се мобилизират ресурсите на всички хора, които са свързани с Добрич в миналото, настоящето и бъдещето и които са невидимият и най-ценен капитал, с който градът и регионът разполагат. Очакваният резултат е генерирането на работещи идеи, като реализираните вече “Фермерски пазар”, 24-часовото филмово предизвикателство “Красив Добрич” и др.

В тазгодишното издание ще си кореспондират два фокуса – активността на младите и ангажирането на обществото с развитието на града ни.

Ще бъдат представени следните три теми:

1. Младежки конкурс „Заживей с Добрич“ - твоята идея, която променя града ни и го представя на света.

2. Младежки пространства - проактивни младежки структури и сътрудничеща Община. Пример от Варна.

3. Каква е ползата от работата ни заедно? Примери и поуки от ангажирането на обществото с развитието на градовете ни.

Повече за събитието и темите можете да намерите на http://globaldobrich.org/sabi…/dobrich-v-badeshte-vreme-6-0/.

Успоредно с форума „Добрич в бъдеще време 6.0“ за втора поредна година ще се състои и панаир на неправителствените организации в Добрич. Това е свободно пространство, в което структурите ще имат възможността да популяризират сред гражданите своята работа и да допринесат за видимостта на неправителствения сектор в общия ни живот.

Поканени са всички, които носят Добрич в сърцето си и имат желание той да се развива като модерно и привлекателно място за живеене и работа и в бъдеще.

c