Водещи новини Здраве

Болница в Германия поема всички разходи за лечението на малката Нарин от Стожер

Болница в Германия прави жест и поема всички разходи за детето и неговото лечение.

Не искаме да злоупотребим с доверието и прекратяваме дарителската кампания. Тепърва близките ще решат към кого ще бъдат насочени дарените средства, съобщи за Про Нюз Добрич Икбал Мариянов, координатор на дарителската кампания за момиченцето.

Подготвя се отпътуването на момиченцето за Германия.

Припомняме, че малката Моника Филипова Филипова, която близките наричат Нарин, е на 6 годинки. Семейството й е от село Стожер, но живеят и работят зад граница. Прибрали се при близките си през лятото, когато състоянието на момиченцето се влошило. Приели я в болница във Варна. Там установили, че, освен тумора в корема, има и разсейки в белия дроб. Затова е нужна спешна операция. Първоначалната оферта беше от болница  в Турция за 150 000 евро. Когато семейството потърсило оферта от клиниката в Германия, оттам заявили, че лечението й ще е напълно безплатно.

В момента детето се подготвя, за да може в следващите дни да отпътува за там.

Кампания вече стартира и в България. Тя се координира от Икбал Мариянов, който разкри дарителска сметка на името на момиченцето Моника Филипова Филипова. С нея ще могат да се разпореждат само родителите й, увери той.

„Организираме се, за да съберем средства и да спасим това мило дете. Нека да сме единни, да си помагаме един на друг, да помагаме на това младо семейство и детето“, сподели Мариянов.

Follow Me:

Related Posts

  1. sibelayvaz9506@icloud.com says:

    Едно голямо браво на всички помогнали! До колкото разбрах родителите на детенцето връщат всички пари обратно на дарилите за детенцето им. Тези пари са събрани за да се помогне на дете което е болно и има нужда от тях, да Германия поема цялото лечение на детето но- нека тези пари се дарят за друго дете което се нуждае от тези пари или да се разпределят за няколко деца… Бъдете здрави! ❤️

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *