Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Зов за Помощ: 150 000 евро са нужни, за да живее 6-годишно момиченце от с. Стожер

Детето е с тумор в корема и разсейки в белия дроб. За да бъде спасена спешно трябва да се събере нужната сума

„Едно малко съкровище има нужда от помощ. Тя е с диагноза тумор на белия дроб и има нужда от операция в Германия, но за целта са нужни 150 хил.евро. Родителите на момиченцето молят за помощ“ – този апел разпространиха в социалната мрежа близки на семейството. Малката Моника Филипова Филипова, която близките наричат Нарин, е на 6 годинки. Семейството й е от село Стожер, но живеят и работят зад граница. Прибрали се при близките си през лятото, когато състоянието на момиченцето се влошило. Приели я в болница във Варна. Там установили, че, освен тумора в корема, има и разсейки в белия дроб. Затова е нужна спешна операция. По предварителни данни, тя ще струва около 150 000 евро в Германия. След стабилизиране на състоянието на детето, ще се вземат оферти от болници.

„Имаме много кратък период от време около 15-20 дни. Моля всеки който може да помогне всякаква помощ морална материална и всяка една стотинка е важна. Благодаря предварително“, споделят близки и познати на семейството на детето, които се обърнаха към Про Нюз Добрич за съдействие.  

Кампания вече стартира и в България. Тя се координира от Икбал Мариянов, който разкри дарителска сметка на името на момиченцето Моника Филипова Филипова. С нея ще могат да се разпореждат само родителите й, увери той.

„Организираме се, за да съберем средства и да спасим това мило дете. Нека да сме единни, да си помагаме един на друг, да помагаме на това младо семейство и детето“, сподели Мариянов.

Всеки, който иска да помогне на малкото ангелче да живее, може да помогне като дари по тази сметка:

BG44STSA93000028370440

STSABGSF

EUR

Monika Filipova Filipova

c