Водещи новини - дясно Култура Общество

Комедията “ГОЛЕМАНОВ” с премиера на 14.09 в Добрич

Премиерното представяне на комедията “ГОЛЕМАНОВ” – от Ст. Л. Костов и режисирана от Стефан Спасов, ще е на 14 септември от 19.00 часа в голяма зала на добричкия Драматичен театър “Йордан Йовков”. След юнската предпремиера, ред е и за голямото представяне на добричка сцена на една от най-знаковите театрални постановки у нас.

Политическо парвеню. Бивш даскал. Сега депутат. Роден за министър. Големанов харчи пари за партия, избори, вдига шум около себе си и гони върха. Чака да умре министърът, който му е отнел министерството. Като продаде дъщеря си на новия си противник, негов връстник, в замяна. Достоен кандидат. Пари има, опитен в партийните работи… Още преди три години си е направил бюст с подобаваща надута поза. Откога говори за себе си в трето лице. На телефона постоянно и неволно се обажда – минис… Големанов…

В никое друго литературно произведение освен в Алековия „Бай Ганьо“ не се бичуват с такъв сполучлив сарказъм недостатъците в нашите нрави. И след Бай Ганьо Големанов ще остане като второто популярно нарицателно име, за да се бичуват недостатъците в нашия политически живот.

Иван Хаджийски

В ролите: Владимир Трендафилов, Любов Николова, Георги Георгиев, Валентин Андреев – Рафе, Татяна Христова, Филип Янев, Валери Марков

Билети – на Билетен център на ДТ”Йордан Йовков” – гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа, както и на тел: 058/ 605 573. От ръководството на културния център напомнят, че за всички представления залите все още се запълват на 50% от максималния си капацитет.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *