Водещи новини - дясно Общество

Избягало от Афганистан момче стигна до Добрич, арестуваха го

По искане на Районна прокуратура – Добрич нелегален непълнолетен гражданин на Афганистан е задържан под стража. Установено е, че той е преминал незаконно българо-турската граница, съобщиха от Апелативната прокуратура.

Около обяд на 27 август близо до едно от районните управления на МВР в Добрич е установено лице, което не владее български език. Опитвало се да обясни нещо чрез жестове и думи на чужд език, споменало и думата „Афганистан“.

Със съдействието на преводач с него била проведена беседа. Според личен документ, който младежът притежавал, той е от афганистанско село и е непълнолетен. При разговорите с него било изяснено, че е преминало нерегламентирано през българо-турската граница през ГКПП – Лесово на 26 август.

Прикрил се в полуремарке, теглено от товарен автомобил с българска регистрация. До границата от турска страна младежът бил доведен от неустановено лице, след което сам се качил и скрил в полуремеркето, с което стигнал до Добрич.

По случая има образувано бързо производство. С постановление на наблюдаващ прокурор непълнолетният афганистанец е задържан за срок до 72 часа. С определение на съдия от Районен съд – Добрич на обвиняемия е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава под ръководството на прокурор от Районната прокуратура в града.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *