Бизнес Водещи новини Общество

Граничните власти: ТИР-овете предпочитат ГКПП Кардам, защото там не се плащат такси за преминаване

Опашките от тежкотоварни автомобили, които се образуват на ГКПП Кардам, не са постоянни, каза Про Нюз Добрич началникът на Граничното полицейско управление в Ген. Тошево Руслан Томов.

По думите му причина за натоварването на пътя е, че се изнася трафикът от другите КПП-та към Кардам, защото там не се плаща никаква такса за преминаване. За сравнение на Дунав мост и на ферибота в Силистра се плащат такива такси, а времето за преминаване горе-долу е едно и също.

Натрупванията се случват на периоди – понякога идват повече коли, после опашката намалява – остават около 20, после броят нараства до 60-70. Но това не е постоянно, посочи Томов.

Огромни опашки на ГКПП Кардам и Дуранкулак, граничари не могат да стигнат до пункта

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, километрични опашки се извиха вчера на граничните пунктове при Кардам и Дуранкулак. Една от причините са новите ограничителни мерки, въведени от румънските власти.

Засилен граничен контрол за мигранти, прибирането на гастербайтерите към Западна Европа и заобикалянето на Сърбия от албанци са причина за засиления трафик по границата с Румъния и образуването на километрични колони. Това са съобщили от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) в отговор на въпрос на Mediapool. Транспортният министър Георги Тодоров се е ангажирал да се обърне за съдействие към еврокомисаря по транспорта Адина Вълян за по-бързото обработване на трафика на румънска територия, допълниха от там.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *