Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Руски милионери акостираха край Балчик със супер яхта за 11 милиона евро

Супер яхта, която струва близо 11 милиона евро, е акостирала край Балчик. Тя плава под флага на Британски Вирджински острови. Според източници на Про Нюз Добрич собствениците й са руснаци.

Произведена е от наградената и световноизвестна корабостроителница, Abeking & Rasmussen. Известният дизайнер Брус Кинг работи със собственика си, за да разработи и построи кораб, който да може да обикаля света, но също така да се включи в регати от Аляска до Южния Тихи океан и Нова Зеландия.

Зашеметяващата ветроходна яхта Asgard е построена през 1993 г., тя е претърпяла няколко ремонта, най -вече през 2014 и 2020 г. Ремонтът през 2014 г. е включвал изцяло нова красива палуба от тиково дърво, зашеметяващо обновяване на интериора от прочутия дизайнер Rhoades Young. Докато ремонтът през 2020 г. се е фокусирал върху цялостен ремонт на турбурите, основния двигател, както генераторите, така и скоростната кутия.

След като спечели купата на суперяхти и класа на духа на традицията в Rolex Maxi Worlds, Asgard се счита за родословна суперяхта във ветроходството.

Тузарският плавателен съд впечатлява с класически интериор,  стилни мебели, излъскани перфектно с дървени детайли и подови настилки от махагоново дърво. Яхтата може да побере до десет гости в пет приятни каюти. Главната кабина е  комфортна, има собствена баня заедно със самостоятелен кът за сядане, става ясто от сайта, в който тя е обявена за продажба при цена от 10 900 000 евро.

На борда на суперяхтата Asgard могат да бъдат настанени до 10 гости и шестима членове на екипажа, включително капитана на Asgard.

В класацията на най -големите яхти в света суперяхтата Asgard е посочена като номер 1639 -та. Тя е 32-ата по големина яхта, построена от Abeking & Rasmussen. В момента, заедно с Asgard се продават още 2287 яхти. Ветроходна яхта Asgard е сменила за последно собственика си през 2013 г.  Според източници на Про Нюз Добрич настоящите й собственици са от руски произход.

Това е най-скъпата ветроходна яхта, акостирала край Белия бряг. През 2013 година мексикански милиардер Рикардо Салинас дойде да играе  голф на Тракийски скали и акостира край Балчик тузарска, но моторна яхта, за която се твърди, че струва 50 милиона евро.

c