Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Приятели събраха пари за преглед в Турция на онкоболния ромски лидер от Добрич

Приятели събраха малко над 1400 лева, с които онкологично болният ромски лидер от Добрич Живко Стоянов днес отпътува за болницата Реап Истанбул, съобщи той за Про Нюз Добрич. Там утре той ще бъде прегледан от професор, за да се прецени възможното лечение и нужните средства за това.

След като бъде ясна нужната сума, ще стартира дарителска кампания.

С това се е заел неговият приятел Асен Кирилов, също онкоболен. Той съобщи, че, за да се осигурят средствата ще се разчита на приятели и добри хора. След като бъде получена офертата от болницата ще бъде обявен и DMS в подкрепа на Живко.

Стоянов, който трудно се придвижва, е съпроводен в Турция от сестра си.

Живко Стоянов от Добрич има нужда от помощ в битката с коварна болест

Както Про Нюз Добрич вече съобщи Живко Стоянов е с диагноза „карцином на белия дроб“.  Преминал е дълъг път на лечение в България, но положението му се влошава. Има разсейки в белия дроб, увреждания по гърлото. Проведе курс лъчетерапия. Надява се да може да продължи лечението си в турската болница.

Проблемът е, че не разполага със средства. Дори за пътуването и прегледа му утре трябваше приятели и добри хора да съберат средства, тъй като онкоболният мъж не разполага с никаква финансова възможност.

Разкрита е банкова сметка, на която хората, които искат да го подкрепят финансово, могат да го сторят.

Банкова сметка на Живко Живков Стоянов

BG90STSA93000010709695

BIK: STSABGSF

ДСК-АД

Клон Добрич

1.Western Union Живко Живков Стоянов град Добрич

c