Водещи новини - дясно Култура Общество

Пет първи награди в конкурса “Речни ноти” и поредно признание за младите певци на Студио “Сарандев” от Добрич

С пет първи награди и още много отличия са завърнаха младите певчески таланти от добричкото Студио „Сарандев“, след участие в тазгодишното издание на Международния конкурс „Речни ноти“ в град Тутракан.

Талантливите поп изпълнители на Младежки център – Добрич, с вокален педагог Елена Карабельова, се завърнаха с 9 отличия от крайдунавския град Тутракан, след поредното си силно представяне. Те взеха участие XX Международен конкурс „Речни ноти“, който се проведе от 26-ти до 28-ми август.

Както вече Про Нюз Добрич съобщи, с поредно признание и първа награда от участието си в издание XX на конкурса, е все по- утвърждаващата се на родната арт сцена Димитрина Германова. Още двама са певците на добричката вокална школа, които бяха отличени с първи награди – арт бужуто Ванина Григорова и чаровникът Мартин Стоянов. Втора награда успя да грабне Денислава Димитрова. С трети награди са Симона Тодорова и Полина Семендяева. Вокалният педагог Елена Карабельова съобщи, че Специална награда на Общинския център за извънучилищни дейности – Тутракан е връчена на Преслава Тодорова.

Първи награди имат и двата дуета на Студио „Сарандев“, които се състезаваха в категория „Вокални формации“ – Денислава Димитрова и Мартин Стоянов, и Димитрина Германова и Росен Петров.

Първи места и стипендия за Димитрина Германова от конкурса „Речни ноти“

Голямата надпревара за осигурените от Министерството на образованието и науката стипендии бе между индивидуалните изпълнители в четвъртата възрастова група. Освен първото място, в нея призьорите получават и едногодишна стипендия, осигурена от МОН. Стипендиите са само три – за най-добрите трима. Със заслужена гордост, Елена Карабельова сподели:

“Студио „Сарандев“ успя да грабне две от трите стипендии. Едната отиде при Димитрина Германова, която за пореден път демонстрира високо вокално майсторство и стана първа в групата с най-висок резултат от всички 15 участници. Втората стипендия грабна Полина Семендяева, която с трети по сила резултат зае престижното трето място.”

В „Речни ноти“ 2021 участваха млади поп изпълнители от много градове на страната: София, Пловдив, Тутракан, Добрич, Русе, Плевен, Кубрат, Варна, Ямбол, Каспичан, Шумен, Велико Търново, Бургас и др., както и от далечен Казахстан.

Международното жури, съставено от изтъкнати музиканти – професионалисти бе с председател Хайгашод Агасян и членове: Стефан Вълдобрев, дуетът Димитър и Христо, Николай Текелиев, Милена Добрева, Димчо Рубчев и Карлагаш Абдикаримова (Казахстан).

Юбилейното 20-о издание на конкурса бе отбелязано от организаторите с по-богата съпътстваща програма: работни срещи с ментори в три отбора, концерти на трио „Тринити“ и на дуетът Димитър и Христо, представяне на книгата на Стефан Вълдобрев „Книга за песните“, коктейл за ръководители, участници и гости.
Конкурсът „Речни ноти“ преминава в два етапа – първи онлайн (предварителна селекция) и втори присъствен. Единствено категорията „Песни от мюзикъли и филми“ тази година протича изцяло онлайн, като все още журирането не е приключило и тепърва се очакват резултатите.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *