Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Още една от водещите компании вдига цените за куриерски услуги

В рамките на последните няколко седмици, втора компания предприема стъпка за повишение на цените си за извършваните куриерски услуги.

От маркетинговия отдел на "Спиди" съобщиха, че удължават периода на промоцията за пратки, адресирани до автомат на куриерската компания.

Ръководството на „Спиди“ АД е взело решение за вдигане на таксите на основните си куриерски услуги от 1 септември. Увеличението е с 4.85%. От компанията посочват, че няма да бъдат променяни ценовите равнища на допълнителните услуги – „Наложен платеж“, „Обявена стойност“, „Отвори или Тествай преди да платиш“, „Тежък пакет“ и „Съботна доставка“.

Дружеството удължава и промоцията за доставки, адресирани до автоматите му. Цената от 3 лева с ДДС (за пратки до 3 кг) се запазва до края на годината. Като причина за решението се изтъква интересът от страна на онлайн търговци и крайни получатели.

С увеличението, основната цена за доставка на пратки до 3 кг ще нарасне от 3.44 лева на 3.60 лева. Основната цена за доставка на пратки до 6 кг ще се увеличи от 4.92 на 5.15 лева. Основната тарифа за пратки до 10 кг ще скочи от 6.16 на 6.46 лева, а до 20 кг – от 11.29 на 11.84 лева.

Другият основен играч на спедиторския пазар у нас -"Еконт“, вече увеличи таксата за превоз на пратки. Така от втората половина на 2021 година, тя вече е коригирана с 8%. Като основна причина за таза стъпка, от компанията посочват постъпателния възходящ тренд в цените на енергоносителите.

c