Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Над 20 от най-големите хитове на QUEEN ще прозвучат в Каварна на 9 септември

Формацията Acoustic QUEEN Project ще гостува в Каварна на 9 септември, съобщи пред Нова Телевизия китаристът Славчо Николов.

30 години след смъртта на легендарния вокалист на QUEEN Фреди Меркюри, едни от най-обичаните български музиканти се събраха, за да изпълнят по свой начин някои от емблематичните песни на британската група. Членове на Acoustic QUEEN Project са Славин Славчев – вокал, Славчо Николов – китара, Дони – бас китара, вокали, Венко Поромански – ударни, и Михаил Шишков-син – пиано.

Над 20 от най-големите хитове на QUEEN ще прозвучат за първи път на „Аполония“ на 4 септември, а на 9-ти музикантите ще бъдат в Каварна.

„Идеята за проекта е на Дони. Песните са направени в по-акустичен вариант, ще ги пресъздадем по наш начин. Ще се опитаме да направим най-доброто, на което сме способни -  все пак сме се събрали хора с много опит. Мисля, че публиката ще остане доволна“, каза Славчо Николов.

„QUEEN влязоха  в живота ми на по-късен етап, аз израснах с други групи от онова време, но в предаванията „Х фактор“ и в „Като две капки вода“ ми се наложи да изпълнявам песните им. Обожавам ги“, допълни Славин. 

Източник: NOVA

c